Vill du sälja din sadel?

Vi tar gärna emot

Amerigo, Antares, Anatomica, Bruno Delgrange (hopp), Childeric, CWD, Equipe, Erreplus, Frank Baines, Butet, Lippo, Hennig, Custom, Connector och Prestige.

Hör gärna av dig innan du kommer in med sadeln, så vi kan stämma av att vi har möjlighet att ta emot just din sadel.

Om du vill skicka sadeln till oss går det jättebra, men kontakta oss innan du skickar så kan vi maila dig en fraktsedel för DHL ( du får stå för frakten som går på 260 kr). Vi har tyvärr inte möjlighet att åka ut och hämta upp sadlar på olika utlämningsställen, därav att vi gärna ser att man använder fraktsedel från oss.

Innan du skickar, kontakta oss per mail eller telefon så att du vet att vi tar emot din sadel. Vi gör avtalet digitalt när din sadel har kommit till oss, du får avtalet på mail och går in och bekräftar det där.

Varför ska jag anlita Sadelmagasinet till att sälja min sadel?

Förutom att du snabbare blir av med din sadel så slipper du stöket med att sälja den själv. Hur kul är det, egentligen, att sitta och vänta på en spekulant som aldrig kom? Eller skicka iväg en sadel mot postförskott som aldrig blir uthämtad? Eller ännu värre - skicka iväg en sadel på prov och aldrig någonsin få se varken pengar eller sadel igen? Inte så kul. 

Låt Sadelmagasinet göra jobbet istället så hinner du ut på en extra tur i skogen med hästen. Dessutom har Sadelmagasinet ett brett kontaktnät och får många förfrågningar från kunder som letar sadlar. 

Pengar utbetalas 30 dagar efter att din sadel blivit såld, då aviseras det via SMS att pengar är påväg. 

"Tack !!! Jag är överlycklig över den hjälp jag har fått. Tack än en gång!!" Ulrika Fristedt Lejnell 

 

"Vill bara tala om att pengarna har kommit fram som dom ska. Det har verkligen fungerat bra att lämna sadeln till försäljning hos er. Proffsigt skött tycker jag." Cathrine Nordin 

Vid försäljningsuppdrag skriver vi ett kontrakt på där Sadelmagasinet åtar sig att sköta marknadsföring och försäljning. Vår provision är 20% av försäljningspriset. Lägsta provision är dock 2500 kr. 

Du kan när som helst avbryta uppdraget och vi tar då ut en summa på 500 kr för det arbete och annonsering som vi har lagt ned. 

Du bestämmer själv det lägsta pris som du accepterar att sälja sadeln för. Vi hjälper dig gärna med vad som är ett realistiskt pris för just din sadel. Sadelmagasinet förbehåller sig rätten att tacka nej till försäljningsuppdrag där säljarens lägsta accepterade pris är, enligt oss, orimligt högt. Detta för att vi vill hålla en rimlig prisnivå på våra sadlar. 

Sadeln måste finnas hos Sadelmagasinet vid försäljning. Sadelmagasinet ansvarar för sadeln under uppdraget men ersätter den EJ vid inbrott, rån eller brand i butiken. Kontrollera med ditt försäkringsbolag att din hemförsäkring gäller. 

När du lämnar din sadel på försäljning hos Sadelmagasinet godkänner du även att sadeln får finnas tillgänglig i båda våra butiker, dels i butiken vid Brunmåla och dels i våran butik i Sjöbo.

Kontraktet gäller som kvitto på inlämnad sadel. OBS! Värdehandling. 

Du kan skicka din sadel med Posten DPD Företagspaket, DHL eller Schenker. Välj en frakt där de kör ut paketet till oss. Vi debiterar 400 kr/sadel om vi behöver åka och hämta den på något utlämningsställe. Förpacka sadeln i till exempel en flyttkartong. Om du har möjlighet är du naturligtvis välkommen att lämna in din sadel till butiken i Täby. 

 

Om det finns originalkvitto/garanti på sadeln vill vi se det när du lämnar in sadeln. Du kommer också att få visa legitimation. Alternativt om du skickar sadeln så bifogar du kopior med sadeln.

Varmt välkommen!

 

Viktigt:

Vi vill endast ha sadlar till försäljning som är bra i stoppningen. Vår erfarenhet är att sadlar som behöver stoppas om är mycket svårsålda. Vi rekommenderar därför en omstoppning så att du får en attraktiv sadel samt att du oftast får igen de pengarna du har lagt ut.

Vi vill att kanalen under sadeln är minst tre fingrar bred hela vägen. Bommen ska vara hel och rak.

Sadeln som du vill lämna in på försäljning ska vara VÄL rengjord. Anser vi att den behöver rengöras debiterar vi för rengöring med 500 kr i förskott. Jämför med att man inte lämnar in smutsiga kläder till second-hand försäljning.

För att förhindra spridning av stulna sadlar vill vi att de nyare sadlar som lämnas in har garanti eller kvitto. Sadelns idnummer får inte på något sätt vara borttaget. 

Följande märken tackar vi nej till då efterfrågan är låg:

Billigare sadlar från Börjes i Tingsryd, Hööks, Horze m fl

France Premiere

Gold Medal

Griffin Thorowgood

Hubertus

Husar

Kieffer (äldre än 10 år)

Kloster Schöntal

Lemetex

Lewa

No Name (sadlar som inte är märkta med tillverkare)

Pariani

Passier France

Passier (äldre än 10 år)

Stübben

St Martin

Zaldi

Ring gärna butiken innan du kommer in för att stämma av att vi kan ta emot din sadel!