Personalen

Pia Magnusson

jobbar som butiksansvarig i Brunmåla.

Telefon 08 270 470
Email: [email protected]

 


Ewa Cederlöf

är utbildad hos Nordiska Sadelmakarkåren vilket är den svenska motsvarigheten till ovanstående utbildning. Ewa har stor erfarenhet av en mängd olika märken.

Telefon: 0709-28 44 95
Email: [email protected]

Ewa berättar om sig själv här:

På 70-talet då jag började rida på Arvika ridklubb , fanns mest  Stubben allroundsadlar och  manskapssadlar. 1990 köpte min man Janne en fältävlanshäst av Mark Todd som Lasse Christensson fick rida i VM på Gärdet. Janne blev efter det sponsoransvarig för landslaget i fälttävlan och vi fick följa med Janne Jönsson  till alla internationella tävlingar ute i Europa under ett antal år. På tävlingsplatserna upptäckte  jag en massa fina sadlar som  vi köpte med oss hem till våra knepiga fullblod. Det var nog då min passion eller snarare besatthet av sadlar började.

När jag senare bestämde mig för att utbilda mig i mitten av 2000-talet så fanns det 2 kurser ordnade av 2 ärkerivaler Nordiska Sadelmakarkåren( PWinslow) och SBO ( Lars Sundin).Attityden mot sadelprovare var negativ. Det var få sadelmärken som dominerade marknaden och de ville förstås inte ha konkurrens. Idag är det annorlunda, fler märken finns, folk har en öppnare attityd och vill lära sig mer. Det finns fler ryttare som tävlar på högre nivå och som vill prestera bättre och som ser över utrustningen regelbundet.

Första resan till en sadelfabrik i Italien gjordes 2005. Efter det så har jag åkt regelbundet till sadeltillverkarna i främst Italien, Frankrike England Schweiz  varje år . Varje land har  sin avel och sina sadelmakerier men idag är aveln uppblandad och sadelfabrikerna måste anpassa sig och de letar lösningar på det vi sadelprovare efterfrågar.

Jag har sedan 2008 samarbetat med Sadelmagasinet och haft tillgång till alla deras begagnade och nya sadlar. Det har varit otroligt värdefullt att få tillgång till så många märken  samt att jag har fått jobba med  alla typer av ryttare och hästar.

När det gäller toppryttarna så har de ju ofta sina sponsrade märken och där har jag fått jobba mer med långsiktiga relationer och problemlösning. Nära dialog med tillverkarna och ryttarna har krävts när de får in unghästar som växer och förändras alltefter sin utbildning till grandprixhästar. Jag har Tinne, Kristian ,Mads , Jeanna , Brolin ,Hofmann bla i Stockholmstrakten som jag är väldigt ofta hos.

En annan spännande erfarenhet som jag har fått är att jag sedan 2010 åker varje höst och vår till Texas för sadelkonsultationer. Engelsk ridning är inte så stort där. Där har de lite andra attityder och tränarna har mycket att säga till om.

Annars kan jag tillägga att jag tog examen i förvaltningsekonomi på 80 talet på Stockholms Universitet. Jobbade därefter på bank några år med bla ränteanalyser innan hästintresset tog över och familjen flyttade ut till Söderby Gård i Västerhaninge. På gården bedrevs travavel, inackorderingsstall, kursverksamhet för dressyr och fälttävlan. På gården byggdes också en av landets första hästbyar upp.

År 2000 såldes gården och vi flyttade längre ut på Södertörn till Lundsgård i Ösmo. Verksamheten där blev gutefårsavel och lösdriftsstall för häst och nöt. Numera  rider jag dressyr mest för att hålla formen och så försöker jag hänga med i dotterns musikintresse.


 

Ellinor Engeström

är utbildad och certifiera av UPH.

Telefon: 070-888 49 34
Email: [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 


Camilla Andersson

har flerårig erfarenhet av sadelutprovningar. Camilla har även hon gått utbildning hos Peter Winslow och har flertalet utbildningar/kurser från bl.a. Prestige, Draupnir och Equipe och har certifikat från Bates och Wintec.

Telefon: 070-665 65 39
Email: [email protected]

 

 


 

Anu Kylä-Kaila

Anu är sadelmakare och har också lång erfarenhet av sadelutprovningar. Jobbar i butiken några dagar varje månad.

Email: [email protected]

TITTA CV HÄR

 

 

 


 

Vivi Myllylä

Vivi Myllylä är sadelutprovare och har också lång erfarenhet av sadelutprovningar. Jobbar i butiken några dagar varje månad.

Email: [email protected]

TITTA CV HÄR

 

 

 

 

 


 

Marja Isotalo

Marja Isotalo är utbildad sadelutprovare (Qualified saddle fitter) och ridlärare.  Har jobbat med sadlar i egna företaget Satula.com Finland i tio år. Är ansvarig av ekonomi och allt omkring butiken.

Skicka email i alla frågor till [email protected]

TITTA CV HÄR